Külsőtokos redőny

Külsőtokos műanyag redőnyrendszerek a legkeresettebb redőnyrendszerek csoportjába tartoznak a redőnyök bármilyen típusú nyílászárók külső síkjára felszerelhetők. Készülhetnek zsinóros vagy gurtnis kivitelben egyaránt. Előnyös tulajdonságaiból ki kell emelni a redőnyök nagy variálhatósági lehetőségét, könnyű kezelhetőségét. Alumínium oldalvéggel, és záróléccel készülnek, ezáltal hosszú élettartamot biztosítva.  Az alumínium záróléc belsejében helyezkedik el, a kívülről nem látható rejtett ütköző.

Aluminium redőny

Az alumínium redőny hőszigetelt, ezáltal az energiaszükséglet csökkenthető.  Az alumínium redőny legfőbb jellemzője, hogy minden alkatrész alumíniumból készül, kiváló hőszigetelő télen és nyáron egyaránt. Ellenáll az időjárási viszontagságoknak, hosszú élettartamú.

Szúnyogháló

  • Rolós szúnyogháló ablakra
  • Fix alumínium keretes szúnyogháló
  • Fix műanyag keretes szúnyogháló
  • Alumínium keretes nyíló szúnyogháló ajtó erkélyajtókra, bejárati ajtókra
  • Alumínium keretes tolós szúnyogháló ajtó kétszárnyas illetve toló-bukó erkélyajtóra

Vakolható tokos redőny

Ezt a redőnytípust az újonnan épülő házaknál érdemes választani, hisz a redőnytok az áthidalóba kerül beépítésre és utólagosan elvakolásra.
A következő előnyöket biztosítja:
– a vakolás után a redőnytok kívülről nem látható és a beépített redőnytok nem takar a nyílászáró üvegfelületébe
– a tokszerkezet hőhídmentes és alumínium léccel szerelve kiváló hőszigetelő.

Motoros redőny

Ma már a kényelem részének tekinthető a motoros redőny. Főleg ott jelent megkönnyebbülést, ahol nagy redőnyöket kell alkalmazni, ugyanis ezek kézi mozgatása igen fárasztó lenne. A motoros redőny lehet műanyag ill. alumínium is.

Sávroló

A mai kor egyik legmodernebb, minimál stílusú árnyékolója. Különlegessége a két egymás előtt mozgatott – fényáteresztő és fényzáró- sávok váltakoztatásában rejlik. Könnyedén szabályozható a beáramló fény, vagy igény szerint akár teljesen ki is zárható. Lehetőség van az anyag teljes felcsévélésére, illetve motorizálására is. Nyílászáróra, oldalfalra és mennyezetre egyaránt szerelhetőek, ezáltal korlátozott helyigény esetén is a legjobb választás lehet.

Roletta

A roletta hagyományosan belső árnyékolóként egyre népszerűbb a felhasználók körében, köszönhetően az egyszerű és praktikus kivitelnek.
3 fő típusa:

  • hagyományos- rugós
  • gyöngyzsinóros
  • rugós- kiakasztó kivitelben ( tetőtéri)

Reluxa

A reluxák nagy fény- és hő visszaverő képességgel rendelkeznek, könnyen kezelhetőek, egyszerűen tisztíthatóak. A belső téri árnyékolás egyik legelterjedtebb módja. A megfelelő fényt a lamellák forgatásával érhetjük el.  Bármelyik ablak ill. ajtótípusra felszerelhető. Lakásokba és irodákban egyaránt alkalmazható. A színskála teljes színválasztékában készíthető.

Szalagfüggöny

Irodák, irodaépületek szinte elmaradhatatlan árnyékoló szerkezete. Forgatható lamelláival képes a bejövő fény szabályozására, valamint megfelelő textillel a fény teljes elnyelésére. A széles anyagválasztéknak köszönhetően, családi házak, lakások belsőárnyékolója is lehet. Szerelhető ablaknyílásra, mennyezetre, oldalfalra egyenes és ferde síkban is.

Napellenző

Családi házak, nyaralók teraszára, üzletek kirakatai fölé, vendéglők asztalai fölé szerelhetők.  Alumínium és acél porfestett szerkezetre épül. Impregnálásának köszönhetően időtálló, színtartó és vízlepergető tulajdonságai teszik népszerűvé a jó minőségű terméket.
Kézi és motoros kivitelben egyaránt készülhet.